نشست تخصصی فعالان و پرورش دهندگان ماهیان خاویاری
نشست تخصصی فعالان و پرورش دهندگان ماهیان خاویاری در کل کشور
ادامه مطلب...نشست تخصصی فعالان و پرورش دهندگان ماهیان خاویاری در کل کشور
ادامه مطلب...شرکت فرادانه با همکاری سازمان شیلات ایران برگزار کرد
ادامه مطلب...با استفاده از استخرهای پیش ساخته فایبرگلاس آبزیکو
ادامه مطلب...اولين جلسه مجمع عمومی عادی كنسرسيوم تولیدکنندگان صنعت ماهيان خاوياري ایران در تاریخ 1400/07/11 از استانهای گیلان و مازندران در مؤسسه بین المللی تاسماهیان دریای خزر جاده سنگر، برگزار شد.
ادامه مطلب...1- آب سطحی: محاسن: دسترسی ارزان، اکسیژن زیاد، تغییرات دمایی در مزارع تکثیر معایب: کدورت و الودگی زیاد، تغییرات در کیفیت و کمیت
ادامه مطلب...دمای مناسب برای پرورش ماهيان خاویاری 14 الی 26 درجه سانتیگراد است. در حرارتهای کمتر از 14 درجه متابولیسم و سوخت ساز بدن اين ماهيان کاهش یافته و بالای 27 درجه غذا دهی مقرون به صرفه نیست...
ادامه مطلب...برای پرورشی ماهیان خاویاری سیستم های پرورشی متفاوتی معرفی شده است که هر یک از این سیستم ها شرایط مختص به خود را دارد و در این مقاله با اشاره به اختصاصات هر یک، انتخاب بهترین روش پرورشی آسان می گردد.
ادامه مطلب...حجم نامناسب آب، کاهش اکسیژن، افزایش دما، برخورد ماهیان به یکدیگر در فضای محدود خودروهای حمل ماهی، استرس شدیدی را در ماهیان در طول مدت زمان حمل و نقل ایجاد نموده و باعث بروز تلفات در آنها میگردد.
ادامه مطلب...تخمک های مولدینی که از منابع چربی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 استفاده نموده اند، سریعتر تفریخ می شوند و لاروها از رشد و بازماندگی بیشتری برخوردار خواهند بود.
ادامه مطلب...اسیدهای چرب لینولئیک، لینولنیک و آراشیدونیک، اسیدهای چرب ضروری برای آبزیان محسو.ب می گردد. این اسیدهای چرب در ساختمان غشاها بکار رفته، در انتقال چربیها و برخی از آنزیمهای لیپوپروتئین نیز دخالت دارند
ادامه مطلب...معاون وزير و رييس سازمان شيلات ايران گفت: در سال 1399ميزان توليد خاويار به بيش از ۱۲ تن و گوشت ماهيان خاوياري به بيش از سههزار و ۵۰۰ تن رسيد كه روند توسعه روزافزون توليد را نشان می دهد.
ادامه مطلب...در ششمن همايش ملی و نمایشگاه خاويار و صنايع وابسته، از تمبر گرامی داشت خاويار ايران در ۲۷ تير ۱۴۰۰ رونمايی شد.
ادامه مطلب...کاهش در تولید استرادیول ميتواند باعث باقی ماندن فولیکول تخمدانی در مرحله پس از زرده سازی گردد و ميتواند منجر به بروز ناهنجاری های فولیکولی تخمدان یا به شکل کیست های تخمدانی نمایان گردد.
ادامه مطلب...برای دریافت نتیجه ایده آل از یک تکثیر مصنوعی باید قبل از رسیدن به مرحله رسیدگی جنسی نهایی یکسری از موارد مهم اثر گذار بر تکثیر موفق را مورد توجه قرار داده و بصورت اصولی رعایت نماییم.
ادامه مطلب...در این بخش لاروهای یکروزه دارای کیسه زرده که در بخش انکوباسیون تفریخ شده اند، تا مرحله بچه¬ماهی نورس (100 میلی گرمی) پرورش می یابند.
ادامه مطلب...سالن انکوباسیون باید تاریک باشد، زیرا نور تاثیر منفی بر جنین می گذارد. در زمان تخم گشایی، لاروهای شناور همراه با جریان خروجی آب وارد تراف جمع کننده لارو می گردد و ...
ادامه مطلب...با توجه به درجه حرارت آب و شرایط ماهی، ممکن است مولدین نر 28 تا 36 ساعت پس از تزریق، اسپرم ریزی نموده، لذا در این فاصله هر چند ساعت باید مورد بررسی قرار گیرند.
ادامه مطلب...دامنه دمایی تزریق و تکثیر مولدین گونه های ماهیان خاویاری پرورشی بومی و غیر بومی کشور بین 12 تا 22 درجه سانتیگراد متفاوت می باشد.
ادامه مطلب...تغذیه پیش مولدین ماهیان خاویاری پرورشی در دمای بین 14 تا 26 درجه سانتی گراد و از شروع مرحله III رسيدگی جنسی تا چند ماه قبل از تزريق هورمون با مکمل و غذا حاوی پروتئین حدود 48 درصد پروتئین می باشد
ادامه مطلب...اگر دامنه GV تخمک بین 6 تا 9 و میانگین 7 محاسبه گردد و شرایط جسمی، شاخص های تخمک و شرایط آب و دما مناسب باشد احتمال جوابدهی مولدینی که روند پرورش خوبی را گذرانده باشند به تزریق هورمون حداکثر می باشد.
ادامه مطلب...ارائه راهکارهایی با حداقل هزینه و حداکثر تاثیر بر به حداقل رساندن تخم های قارچ زده و مرده، کاهش مدت زمان رفع چسبندگی، عدم تاثیر منفی بر میزان تفریخ شدن تخمها و بازماندگی لارو ضروری می باشد.
ادامه مطلب...تعیین جنسیت ماهیان خاویاری به روش سونوگرافی یکی از روشهای مرسومی است که برای جداسازی جنس نر و ماده تاسماهیان انجام میگیرد.
ادامه مطلب...آب حوض مولدین باید واجد شرایط فیزیکی و شیمیایی مناسب و یکنواخت باشد. دما، شوری، pH، اکسیژن، آمونیاک، آلودگی، شدت جریان، کدورت و رسوبات شاخص های مهمی هستند که روزانه باید کنترل گردند.
ادامه مطلب...پیش مولدین مناسب ماهیان خاویاری باید پس از بیومتری و لاپاراسکوپی، بر اساس شاخص های مختلف از قبیل وزن، شکل ظاهر، ویژگی های گنادی، اندازه تخمک و شاخص های خونی از بین ماهیان انتخاب گردد.
ادامه مطلب...زمان تعویض آب استخرهای پرورش مولدین بزرگ جثه خاویاری نسبت به دوره های قبلی افزایش یافته و به حدود 8 ساعت می رسید و این مسئله به موارد مختلفی که در این مقاله آمده مرتبط می باشد.
ادامه مطلب...آب مورد نیاز استخر پرورش ماهیان خاویاری در دوران پرواری برای یک استخر گرد پرورش ماهی خاویاری( استخر پیش ساخته) قطر 8 و ارتفاع ابگیری 1.5 متر و سطح مفید 50 متر مربع و حجم آب این استخر 75 مترمکعب است.
ادامه مطلب...حوض های ( استخر پیش ساخته) پرورش بچه ماهیان یا ماهیان پیش پرواری معمولا دارای ابعاد کوچکتر و حجم ابگیری کمتر نسبت به حوض یا استخر های ماهیان بزرگ پروار و مولد می باشد.
ادامه مطلب...نسبت آب برگشتی به آب تازه مزرعه از منابع مختلف میتواند به هر نسبتی باشد مشروط به اینکه پارامترهای کیفی آب برگشتی به کمک تجهییزات لازم به طور مستمر در کیفیت اشاره شده حفظ شود، در غیر اینصورت ...
ادامه مطلب...رسیدن به مرحله رسیدگی جنسی و سپری شدن دوران تمایز جنسی وتکامل سلولهای جنسی ماهیان خاویاری نسبت به سایر ماهیها به مدت زمان بیشتری نیاز دارد زیرا طول عمر تاسماهیان نسبت به ماهیان استخوانی بیشتر می باشد
ادامه مطلب...جلسه هيئت موسس كنسرسيوم ماهيان خاوياری استان های گيلان و مازندران ، در موسسه تحقيقات تاس ماهيان دريای خزر چابكسر، در روز پنج شنبه مورخ 99.12.14 برگذار گردید.
ادامه مطلب...پرسش هایی که در روز وبینار کارگاه آموزشی ماهیان خاویاری توسط متقاضیان مطرح شده است در این قسمت پاسخ داده می شود.
ادامه مطلب...این بخش اثر تغذیه در مولدسازی، شناسایی و انتخاب مولدین و مراحل مختلف تکثیر مصنوعی تا تولید بچه ماهی را مورد بررسی قرار میدهد.
ادامه مطلب...تکثیر مصنوعی تاسماهیان در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد و مراحل رشد جنسی در ماهیان خاویاری، تاثیرات محیطی، دما و مراحل مولد سازی در این مرحله توضیح داده می شود.
ادامه مطلب...کمیت،کیفیت ومنابع تامین آب در آبزی پروری اهمیت زیادی در تولید واقتصاد مزرعه دارد
ادامه مطلب...بخش اول کارگاه آموزشی ماهیان خاویاری که در خصوص ویژگی هایی از انواع گونه های ماهیان خاویاری پرورشی در ایران و روش پرورش این ماهیان در فضاهای مختلف می باشد.
ادامه مطلب...اهدا گواهی برای عزیزانی که در وبینار آموزشی ماهیان خاویاری در روز ۸ بهمن ۱۳۹۹ شرکت نموداند و درخواست اخذ گواهی حضور در کلاس را دارند.
ادامه مطلب...بدلیل استقبال کم نظیر در دوره آموزشی پرورش ماهیان خاویاری در 8 بهمن 1399 متاسفانه به دلیل محدودیت ظرفیت نتوانستیم جوابگوی تمام علاقه مندان گرامی باشیم.اما.....
ادامه مطلب...روز چهارشنبه 8 بهمن 1399کارگاه آموزشی تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری با سخنرانی آقای مهندس پوردهقانی در سالن کنفرانس موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر، به صورت وبینار برگزار گردید.
ادامه مطلب...بدین وسیله به استحصار می رساند که لینک ورود به کارگاه آموزشی ماهیانخاویاری صبح روز سه شنبه مورخ ۱۳۹۹.۱۱.۷ از طرف شرکت آبزیکو به شماره واتساپ شما ارسال می گردد.
ادامه مطلب...پرسش هایی که توسط متقاضیان در کارگاه آموزشی ماهیان خاویاری در تاریخ 8 بهمن 1399 از آقای مهندس پوردهقانی شد، در این سایت پاسخ داده می شود
ادامه مطلب...کمبود ویتامین E در ماهیان منجر به کاهش رشـد، بيرون زدگـی چشـم ها، چسـبيدگی آبشـش ها، ديسـتروفی عضلانـی ، از دسـت رفتـن رنگدانه هـا می شود و همچنین روی عملكـرد توليدمثلـی ماهيان تأثير گذار خواهد بود.
ادامه مطلب...ويتامين C در پيشـرفت روند بلوغ جنسـی نقـش بسزایی ایفا می کند و مقدار این ویتامین در تخـم، قبـل از تخمريـزی بـرای تكامـل طبيعـی لاروهـای تازه هچ شـده فاکتور بسـيار حياتیمحسوب می گردد.
ادامه مطلب...شكوفایی جلبكی تجمع یا افزایش سریع سلولهای جلبكی است به گونه ای که جلبک خاصی جمعیت غالب پلانكتونی را تشكیل میدهد
ادامه مطلب...اندامهای خارجی ماهیان به دلیل اینکه ارتباط مستقیم با محیط آب دارند بیشتر از اندام های داخلی در معرض انواع آسیب ها و عوامل بیماریزا قرار میگیرند.
ادامه مطلب...پوست اولین خط دفاعی ماهیان علیه عوامل خارجی بوده و بروز ضایعاتی مثل خراشیدگی، زخم، سبب زمینه مناسبی برای فعالیت انواع میکروارگانیزم ها مانند قارچ ها و بخصوص باکتری ها و وررود آنها به بدن می گردد.
ادامه مطلب...کارگاه آموزشی چگونگی پرورش ماهیان خاویاری در 20 آذر 1399 توسط جناب آقای مهندس پوردهقانی در تهران برگزار خواهد شد.
ادامه مطلب...یکی از علل اصلی عدم موفقیت در تکثیر مصنوعی تاسماهیان می تواند مرگ و میر تخمها در دوره انکوباسیون به دلیل رشد قارچ ساپرولگنیا و خفگی تخمها به علت عدم رفع چسبندگی مناسب آنها می باشد.
ادامه مطلب...بررسی تغذیه فیل ماهییان با غذای طبیعی یکی از عناوین مهمی است که مورد توجه متخصصین پرورش ماهیان خاویاری می باشد و در این بین تغذیه فیل ماهیان با ماهی کلیکا بسیار مورد توجه می باشد
ادامه مطلب...یكـی از مهمتریـن راهكارهـای مهـم و اساسـی در خصـوص حفظ نسـل ماهیان خاویاری، ابـداع و توسـعه روشهای تكثیـر مصنوعـی در شرایط پرورشی این گونه های ارزشمند می باشد.
ادامه مطلب...لازمه توسعه موفقیت آمیز تولید خاویار از ماهیان پرورشی، داشتن ترکیبات بیوشیمیایی تقریباً مشابه با ماهیان وحشی است که میتواند در طعم و خواص خاویار تأثیر بسزایی داشته باشد.
ادامه مطلب...غذا و تغذیه ماهیان خاویاری مانند سایر آبزیان از مهم ترین عوامل موثر در تولید این ماهیان می باشد، لذا برای رشد مطلوب این ماهیان در استخر پیش ساخته و سیستم مداربسته مدیریت تغذیه ای بسیار حائز اهمیت است.
ادامه مطلب...انواع بیماری هایی که در تاسماهیان شایع می باشد شامل بیماری های قارچی، ویروسی، باکتریایی، انگلی، تغذیه ای و محیطی است. که هم در استخر پیش ساخته و هم سایر استخرها باید مورد توجه قرار گیرد
ادامه مطلب...رقم بندی خاویار: دان 1: دانه های خاويار درشت، بدون پوسته بارنگ روشن. دان 2: دانه های خاويار ريز، پوسته كم و سياه رنگ. دان 3: يا داخله ، دانه های خاويار خيلی ريز، نارس و دارای پوسته های زیاد می باشند
ادامه مطلب...با روش لاپراکوپی مـیتـوان انـدام هـای داخلـی بـدن ماهـی را در تمـام طـول حفـره مشـاهده کـرد و از نقـاط منتخـب بـه صـورت دیجیتالـی عکـس گرفـت.
ادامه مطلب...برای تعیین جنسیت ماهیان خاویاری روش اولتراسـونوگرافی ابـزار مناسـبی میباشد. ایـن روش به تجهیـزات تخصصـی نیـاز دارد و فقـط بایـد توسـط افراد با تجربه به تکنیـک اولتراسـونوگرافی انجام شود.
ادامه مطلب...بکارگیری روش هـای سـاده، علمـی و کم تهاجمـی تعیین جنسـیت ماهیان خاویاری مـی تـواند از بروز زیـان هـای مالـی پـرورش دهنـدگان به جهت هزینـه هـای دورۀ طولانـی پـرورش ماهیـان نـر جلوگیری کند
ادامه مطلب...درجه حرارت آب بهعنوان یک عامل تحریککننده رسیدگی نهایی نقش مهمی در فیزیولوژی تولیدمثل و اوولاسيون دارد اما افزایش بیش از دامنه مطلوب دما میتواند سبب تخریب تخمکها و جذب آنها گردد .
ادامه مطلب...تغذیه نیمه فعال لاروها پس از حدود یک هفته آغاز میشود و در ابتدا از آرتمیا و پس از جذب کامل کیسه زرده و شروع تغذیه فعال از آرتمیا غنی شده با محلول های غنی ساز جهت تغذیه استفاده می گردد.
ادامه مطلب...سالن انکوباسیون باید تاریک باشد، نور تاثیر منفی بر جنین میگذارد. زمان تخم گشایی، لاروها همراه با جریان خروجی آب وارد تراف جمع کننده لارو میگردد و پس جمع آوری،توزین شده و به مخازن پرورشی منتقل می شوند.
ادامه مطلب...پرورش ماهیان خاویاری عمدتا با هدف تولید گوشت یا خاویار صورت می پذیرد. لذا انتخاب نوع و گونه مناسب برای پرورش از اهمیت ویژه برخوردار است.
ادامه مطلب...تشخیص جنسیت و مرحله رسیدگی جنسی ماهیان خاویاری و زمان بندی استحصال خاویار توسط تیم تخصصی شرکت آبزیکو
ادامه مطلب...گوشت ماهی خاویاری، 4 تا 6 برابر بیشتر از آزادماهیان (از جمله سالمون و قزل آلا) و چیزی حدود 10 برابر کپور ماهیان دارای اسیدهای چرب EPA و DHA است.
ادامه مطلب...استخرهای پیش ساخته آبزیکو در سایزهای مختلف با توجه به لایه های داخلی که دارد می توان گونه های مختلف ماهیان خاویاری را در آن پرورش داد.
ادامه مطلب...مقدار غذا بر اساس مقدار مصرف و درجه حرارت آب تنظیم می شود. بطوریکه افزایش حرارت بیش از 22 درجه سانتی گراد به دلیل افزایش سوخت و ساز، باعث کاهش رشد خواهد شد
ادامه مطلب...یکی از روشهای پیشگیری از قارچ ساپرولیگنا در تخم ماهیان عدم استفاده از پیش مولدین یا مولدین با سن کم بدلیل هم آوری کاری پایین و رعایت تراکم تخم و عدم دستکاری و حفظ
ادامه مطلب...انتخاب نوع غذا و مقدار جیره روزانه مناسب نیز از اصول مهم در زمینه غذادهی است که یکی از اساسی ترین رکن مدیریت این اصل، رقم بندی و تعیین تراکم ماهیان می باشد.
ادامه مطلب...یکی از عواملی که ممکن است باعث از بـین رفـتن تخمها و عدم شرایط بهینه لارو تاسماهی شـود، کمبـود مـواد معـدنی در آب انکویاسـیون اسـت ، کـه موجـب دلمـه شـدن (Coagulate) تخـمهـا میگـردد.
ادامه مطلب...در الگو بدشكلی گوژپشتی، با جمع شدگی ناحیه سر، قسمت قدامی سر بطرف پایین سر انحنا پیدا می کند و قسمت انتهایی باله دمی نسبت به بچه ماهیان سالم كوتاهتر میباشد.
ادامه مطلب...رقمبندی خاویار: دان 1: دانه های خاویار درشت، بدون پوسته و رنگ آن روشن .دان 2: دانه های خاویار ریز، پوسته كم و سیاه رنگ . دان 3: یا داخله هم گفته می شود، دانه های خاویار خیلی ریز، نارس میباشد.
ادامه مطلب...خاویاری سرشار از پروتئین، انرژی، كربوهیدرات، چربی، ویتامین و مواد معدنی و اسیدهای آمینه آرژنین، هیستامین، ایزولوسین، لیزین و میتونین میباشد. چربی موجود درخاویار، ۷۵ درصد لستین و ۲۵ درصد كلسترول است.
ادامه مطلب...رفتار و عادات تغذیه ای ماهیان خاویاری و ضرورت اهمیت به تغذیه این ماهیان در زمانیکه به عنوان مولد محسوب میشوند(جهت روند تکثیر یا تولید خاویار) باعث شده که توجه به خوراک این گونه امری ضروری محسوب گردد
ادامه مطلب...تعیین درصد غذا دهی برحسب وزن بدن دردرجه حرارت های مختلف، متفاوت است.بهترین روش برای غذا دهی مناسب کنترل ضریب تبدیل (FCR) ومیزان رشد(BW) وضریب چاقی (CF) است.
ادامه مطلب...پیدایش چنین ناهنجاری های مربوط به اثرات منفی افزایش دما است که در طول گذر به تغذیه بیرونی بیشتر میشود.غالباً ناهنجاری ها در دوره پیش لاروی و در شکل بدن، و اندام های داخلی اتفاق می افتد
ادامه مطلب...چگونگی تراکم و رها سازی بچه ماهیها در استخر، بستگی کامل به نوع منبع تامین کننده آب و میزان آب ورودی به استخر دارد.
ادامه مطلب...ماهی خاویاری و سازگاری آنها در پرورش متراكم با غذای دستی امری ضروری محسوب میشود. ازروزهشتم بـه ميزان 30 درصد وزن بـدن اقـدام بـه معرفـی غـذای كنسـانتره میشود.
ادامه مطلب...خوراک خاویاری، مخصوص مولدین با فرمول ویژه و بالانس مناسبی از نیاز های تغذیه جهت افزایش کیفیت خاویار و راندمان تکثیر به سفارش شرکت آبزیکو در شرکت آبزیکو
ادامه مطلب...خوراک ویژه مخصوص بچه ماهیان خاویاری با فرمول ویژه وبا ترکیبات ویژه دارای کیفیت و قابلیت های خاص با تناژمحدود در شرکت آبزیکو
ادامه مطلب...شرکت آبزیکو در سال ۱۳۹۲ با هدف توسعه آبزی پروری، بهینه سازی و ورود تکنولوژی و علم به این صنعت کار خود را آغاز نمود
بیشتر بخوانیداستفاده از خدمات آبزیکو با توجه به تجربه اجرایی و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا سبب کاهش هزینه تمام شده مزرعه داران می شود.
مشاوره میخوامطراحی شده توسط مارس - تمام حقوق محفوظ است