هوادهی توسط برج هواده:
- برج هوادهی معمولا اولین مرحله هوادهی برای آبهای برگشتی و یا آبهای زیر زمینی که فقیر از اکسیژن هستند استفاده می باشد. مزرعه ای که منبع آبی آن چاه باشد و اگر این آب از عمق 20 متری گرفته شود معمولا اکسیژنی حدود 2 الی 4 PPm دارد البته در چاهای سطحی مقداری این اکسیژن بالاتر است.
- در برج هواده از هیچ نیروی محرکه و سیستم برقی ای استفاده نمی گردد بلکه آبی که از عمق چاه پمپاژ می گردد آب را تا ارتفاع 2 متر بالاتر از سطح زمین و در جعبه ای که در قسمت بالای برج به عنوان آب بخش قرار دارد انتقال می دهد و آب بصورت دوش آب از بالا بصورت طبقه طبقه شکسته می شود و در مسیر شکسته شدن در اثر برخورد زیاد با هوا اکسیژن میگیرد.
- معمولا طبقات برج هواده 2 متری حدود 10 طبقه هست، یعنی آب در 10 مرحله شکسته شده و هر بار برخورد بیشتری با هوا خواهد داشت و آبی که در ابتدا حدودا زیر 4 PPm اکسیژن داشت، بعد از گذراندن 10 طبقه برج هواده به حدود بالای 6 PPm اکسیژن خواهد رسید، البته مقدار دقیق آن به دمای آب محیط نیز وابسته است.
•از مزیت های اصلی برج هوادهی برخلاف سایر هواده ها عدم وجود نیروی محرکه و بدون مصرف برق می باشد.
• ظرفیت برج هواده متفاوت است و در ابعاد مختلف و با توجه به حجم آب مورد نیاز هر مجموعه ساخته می شود .
• برج هواده ای که در شرکت ابزیکو ساخته می شود در ابعاد مختلف برای حجم آب ورودی زیر 10 لیتر تا 50 لیتر ورودی می باشد.
• جنس این برج می تواند با اسکلت آهنی با بکار بردن ضد زنگ باشد یا از جنس استیل که در هر دو مدل در ابعاد مختلف در شرکت آبزیکو ساخته میشود.
• 4 طرف این برج می تواند باز باشد و یا اینکه 3 یا 4 طرف ان بسته باشد و با یک فن جریان هوا از پایین به بالا دمیده شود و اکسیژن بیشتری با آب برخورد نماید.
نکته: آبی که از عمق زمین و چاه گرفته می شود معمولا دارای ترکیباتی نظیر گاز دی اکسید کربن، متان ... و یا دارای املاحی نظیر: آهن، منگنز، کلسیم و... می باشد که این ترکیبات برای استخر پرورش ماهی و آبزیان مضر می باشد اما آبی با این خصوصیات که در برخورد با برج هواده باشد و طبقه به طبقه شکسته شود، باعث میگردد تا در معرض این شکستگی ها گازهای مضر خارج شود و اکسیژن جایگزین گردد و از طرفی املاح مضری که در این آب وجود دارد در برخورد با اکسیژن رسوب میکند و در نهایت آبی با حداقل ترکیبات مضر در انتها ذخیره می گردد.
آبی که بعد از گذر از برج هوادهی ذخیره شده است می تواند دوباره هوادهی شود که در این مرحله بسته به نوع گونه پرورشی، سایز، تراکم و نوع تغذیه، می شود ازهواده های متفاوتی استفاده می گردد.
اسپلش و ایرجت هایی که در شرکت آبزیکو تولید می شود،جزو هواده هایی هستند که بسته به شرایط موجود در مراحل بعدی هواده ای بعد از برج هواده استفاده می گردد.
اسپلش:
اسپلش معمولا در مخازن ذخیره آب یا در استخر های خاکی پرورش ماهی استفاده می گردد چون آب را با فشاراز عمق آب میگیرد و در هوا پخش میکند، اگر این هواده در استخر پرورش ماهی باشد باعث بر هم خوردن چرخش دورانی آب و عدم خروج فضولات می گردد و فضولات را به همراه آب میگیرد و در هوا پخش میکند به همین دلیل این نوع هواده مناسب برای استخر های پرورش ماهی نیست و در استخر های ذخیره آب جهت اکسیژن دهی استفاده می گردد و از این استخر، آب اکسیژن گیری شده به استخر های پرورش ماهی انتقال می گردد.
ایرجت:
هواده ایرجت با تزریق حباب هوا به استخر پرورش ماهی باعث هوادهی و اکسیژن گیری آب استخر پرورش ماهی می گردد.
این نوع هواده چون جهت دار عمل میکند باعث می شود حالت جریان دورانی آب حفظ گردد و خروج فضولات نیز براحتی انجام گردد، به هین علت بر عکس هواده اسپلش می تواند در استخر پرورش ماهی بکار گرفته شود.