روش نصب تاسیسات آب در استخر پیش ساخته
ورودی آب:
ورودی آب باید از محل تامین آب (چاه، چشمه، رودخانه و ...) از طریق پمپاژ و لوله کشی به محل نصب استخرها هدایت شود و برای هر استخر انشعاب ورودی جداگانه آب به صورتی که آب از بالا و بدون تماس با بدنه وارد استخر گردد.
در سر لوله ی ورودی آب به استخر باید شیر قرار بگیرد تا بتوان ورودی هر استخر را بصورت جداگانه قطع یا وصل نمود.
شدت و جهت ورودی آب باید به شکلی باشد که جریان دورانی در آب حوض به وجود بیاورد.
ورودی های مناسب هر استخر با توجه به حجم هر استخر بصورت مشخص شده در مقاله بعدی میباشد که میتوان از طریق ورودی آب تازه و یا آب برگشتی تامین گردد.
عوامل تاثیر گزار بر مقدار ورودی آب هر استخر عبارت است از اندازه و ارتفاع استخر، دما و کیفیت آب تازه یا برگشتی، درصد آب برگشتی، اکسیژن آب ورودی، گونه ماهیان، تراکم ماهیان، سایز ماهیان و کمیت و کیفیت خوراک ماهیان پرورشی.
خروجی آب:
لوله خروجی آب در خاک زیر استخر از مرکز به سمت بیرون و کانال فاضلاب امتداد دارد و جنس آن حتما باید پلی اتیلن بوده و سایز آن در نقشه های زیرسازی متناسب با حجم سازه مشخص می گردد. به این لوله از طرف داخلی استخر زانوی پلی اتیلن جوش داده شده و در طرف دیگر و در بیرون استخر یک زانوی 90 درجه پولیکا بصورت قائم به وسیله پیچ و چسب نصب میگردد و سپس با گذاشتن لوله ای با ارتفاع مشخص روی زانو میتوان ارتفاع آب داخل استخر را تنظیم کرد و با سرریز دائم آب از آن ضمن خروج از کف فضولات، جلوی سرریز شدن آب در داخل استخر را گرفت و در جهت سیفون فضولات یا تخلیه کامل آب، این لوله از روی زانو برداشته می شود.
پس از نصب استخر جهت جلوگیری از خارج شدن ماهی از لوله ی خروجی در مرکز استخر باید از استوانه توری های مناسب استفاده شود بطوری که مانع از خروج فضولات نشود.
بهره بردار می بایست بطور منظم و روزانه لوله های خروجی را بازدید و چک نماید تا مانع از گرفتگی و سرریز شدن آب و انسداد آب و عدم گردش مناسب آب گردد.
ورودی آب تازه و آب برگشتی باید جدا و مستقل از یکدیگر باشند.
ادامه مبحث آب ورودی استخر های پیش ساخته در مقاله بعدی از همین سایت ارائه شده است.