اصول پرورشی ماهی قزل آلا
تاثیر دما در پرورش ماهی قزل آلا:
دمای رشد ماهیان سردابی حدود 16-۱۲ درجه سانتیگراد می باشد و درپرورش ماهی قزل آلا جهت سلامت ماهیان باید این رنج دمایی مورد توجه قرار گیرد. و اصولا دمای بالای ۲۴ درجه موجب تلفات این ماهی میشود.
تاثیرPH در پرورش ماهی قزل آلا:
برای پرورش این گونه از ماهیان علاوه توجه بر رنج دمایی باید PH مناسب جهت پرورش قزل آلا که در محدوده 4/8-۶/۸ است در نظر گرفته شود زیرا PHخارج از این محدوده موجب تلفات این ماهی میشود.
میزان اکسیژن مطلوب در پرورش ماهی قزل آلا:
میزان اکسیژن محلول در آب برای پرورش ماهیان سردآبی نیز، به فاکتورهای متعددی از جمله ارتفاع، دما، شوری و... بستگی دارد ولی در هر صورت اکسیژن خروجی استخرها نباید کمتر از پنج میلیگرم در لیتر باشد.
برای جبران کمبود اکسیژن محلول و افزایش آن راههای متعددی وجود دارد و یکی از بهترین و آسانترین این روشها بکاربردن انواع هوادهها است که امروزه انواع مختلفی از آن در بازار موجود می باشد که هرکدام عملکردهای متعدد دارند ماندد دستگاه هواده ایرجت یا دستگاه هواده اسپلش و...
میزان شوری مناسب برای پرورش قزل آلا:
آنچه که آشکار است افزایش شوری آب موجب کاهش درجه اشباع اکسیژن میشود و در آبهای شیرین، شوری آب در محدوده ppt۱-1/0 است و رنج تحمل شوری درماهی قزل آلا حداکثر تا شوری ppt ۳۰ است. مناسبترین شوری برای ماهی قزل آلا نیز به میزان ppt ۱۰می باشد.
شفافیت آب در پرورش قزل آلا و تاثیر آن بر رشد:
از طرفی قزل آلا یک نوع ماهی شکارچی و گوشتخوار است از این جهت شفافیت آب تاثیر بسزایی درتغذیه و رشد آن دارد.
زیرا ماهی باید غذای خود را ببیند تا آن را بخورد.
در کل می توان اینطورعنوان کرد که در پرورش قزل آلا شفافیت باید تا کف استخر تامین شود و میزان مواد معلق آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد و نباید بیشتر از ۳۰ میلی گرم در لیتر باشد.