تغذیه لارو و بچه ماهیان خاویاری
استفاده از غذاهای زنده در پرورش لارو ماهیان خاویاری برای تحریک رشد نرمال و شکل گیری دستگاه گوارش در روزهای اولیه تغذیه یک عملکرد متداول است.
دفعات غذادهی با غذای زنده به میزان هضم مواد غذایی در گونه های مختلف بستگی دارد.
قبل از دادن هر وعده غذایی تلفات و ذرات غذایی نخورده شده باید از مخزن جمع آوری شوند. این عمل برای رشد مناسب بچه ماهیان خاویاری با توجه به نقش مهم بویایی در تغذیه بسیار ضروری و مهم است.
بسیار مهم است که در روزهای اول بیش از حد غذادهی نشوند، از اینرو باید از غذا های ریز استفاده شود.
به منظور محاسبه دقیق خوراک روزانه هر مخزن، لارو های تلف شده شمارش و از لحاظ ریخت شناسی و نواقص ژنتیکی مورد بررسی قرار می گیرند. هر 5 روز یکبار برای تعیین مقدار خوراک و مشاهده نرخ رشد، وزنشان کنترل می شود.
تغذیه لارو
تغذیه نیمه فعال لاروها پس از حدود یک هفته آغاز میشود و در ابتدا از آرتمیا جهت تغذیه آنها استفاده میشود. پس از جذب کامل کیسه زرده و شروع تغذیه فعال از آرتمیا غنی شده با محلول های غنی ساز جهت تغذیه استفاده میگردد. پس از رسیدن به وزن حدود 50 میلیگرم از کنسانتره پودری با سایز حدود 100 میکرون مخصوص لارو خاویاری نیز جهت تغذیه لاروها استفاده میشود.
تغذیه بچه ماهیان
بچه ماهیان نورس در اواخر پرورش لاروی در ونیرو به غذای غیر زنده عادتدهی می شوند و به دلیل پرورشی بودن والدین آنها این روند بهتر انجام خواهد شد و در این بخش جهت تغذیه بچه ماهیان فقط از غذای غیر زنده مخصوص، با درصد پروتئین بالا استفاده میشود. غذای استارتر مخصوص با حداقل اندازه 300 میکرون در طول دوره پرورش بچه ماهیان مورد نیاز میباشد. غذادهی در 8 وعده به مقدار 3 تا 4 درصد وزن بیوماس هر وان در شبانه روز انجام میشود( پوردهقانی 1396).