حوضچه های نگهداری و تزریق مولدین خاویاری
جهت پرورش مولدین از حوضچه های بتنی به شکل دایره با ارتفاع آبگیر 2 و قطر 10 – 8 متر و مساحت 90 - 50 مترمربع با گنجایش حدود 180 - 100 مترمکعب آب با دریچه¬ها، سطح دیواره و شیب کف مناسب استفاده می شود. محل تزریق مولدین نر و ماده پرورشی آماده، دو حوض مدور بتنی جدا از هم با قطر 6 متر و ارتفاع 6/1 و آبگیر 4/1 متر، مجهز به هوادهی و جریان شدید و خروجی استاندارد با کف و دیواره مناسب می باشد.
- آب حوض های مولدین خاویاری
آب حوض مولدین باید واجد شرایط فیزیکی و شیمیایی مناسب و یکنواخت باشد. دما، شوری، pH، اکسیژن، آمونیاک، آلودگی، شدت جریان، کدورت و رسوبات شاخص های مهمی هستند که روزانه باید کنترل گردند.
جهت تامین اکسیژن و انتقال و خروج فضولات محلول و نامحلول حوض های پرورش مولدین نیاز به جریان ورودی که سبب تعویض آب در شبانه روز با حداقل چهار مرحله برای آب ورودی با استاندارد های بسیار مناسب بدون برگشت و برای آب های برگشتی و کیفیت کمتر حداقل 8 مرحله نیاز می باشد.
منبع تامین آب شور یا شیرین استخرپرورش مولدین می تواند از دریاچه، آب رودخانه و چشمه، چاه و آب برگشتی مزرعه باشد.
در صورت استفاده از آب دریا، وجود رسوبگیری قبل استفاده از آن ضروری می باشد.
در فصل گرم سال اکسیژن آب نباید کمتر از حد مطلوب شده و در فصل سرد سال یخ زدگی سطح آب نباید رخ دهد. منبع تامین آب شیرین حوض های تزریق مولدین می تواند از آب سطحی و چاه باشد که با مخلوط کردن درست در منبع مجزا امکان تنظیم دما و افزایش کیفیت ان در برخی از فصول سال وجود خواهد داشت و معمولا در شرایط اقلیمی شمال کشور در نیمه دوم سال امکان رسیدن به دمای مناسب و تزریق هورمون فراهم خواهد شد. در صورت وجود امکانات گرمایشی و برودتی جهت تنظیم دمای مناسب می توان از آب چاه پس از هوادهی و رسوبگزاری در صورت نیاز و استریل نمودن با UV یا ازن در مخزن به کمک امکانات سخت افزاری به دمای مناسب رسیده ور در هر زمان از سال تزریق هورمون جهت تکثیر مصنوعی را برنامه ریزی نمود.
تامین اکسیژن بیش از 9 ppm و ایجاد جریان چرخشی شدید آب در حوض گرد تزریق ضروری می باشد
( پوردهقانی 1397).